Dürüst Başkan Kocaoğlu - Menemen Haber
Menemen Haber
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama
Dürüst Başkan Kocaoğlu

Dürüst Başkan Kocaoğlu

Tarih 31 Mayıs 2011, 21:55 Editör Yavuz ÇAMBEL

İntegral Araştırma Genel Müdürü Feride Adıgüzel "AK Partililerin bile Kocaoğlu'na güvendiğinin ortaya çıkması, operasyonun Kocaoğlu'nun dürüst sıfatından bir şey kaybetmediğini ortaya koyuyor."

 
                  Merkezi İzmir’de bulunan İntegral Araştırma Şirketi, 13 -22 Mayıs tarihleri arasında 30 ilçede 2 bin 769 kişiyle yüz yüze görüşerek seçmenin nabzını tuttu.  Büyükşehir Belediyesi’ne  yönelik operasyonun yanı sıra partilerin ülkeye ve kente yönelik projelerinin halkta nasıl bir karşılık bulduğunu da ortaya çıkarıldı.

                 Araştırmaya göre İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerine yönelik operasyon CHP’ye oy getirmedi ama partilileri kenetlemeyi başardı. Seçmenin yüzde 50’si operasyonu siyasi bulurken, Başkan Aziz Kocaoğlu’na güven yüzde 73’lere çıktı. Araştırmaya göre; iki İzmirliden biri partilerin projelerini bilmiyor. En çok bilinen proje AK Parti’nin İstanbul için ortaya attığı Çılgın Proje. Ancak İzmirli seçmen, projeyi biliyor fakat hayata geçebileceğine inanmıyor.

                "Operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 50,4’ü ‘yanlış’ derken destekleyenlerin oranı yüzde 18’3’te kaldı. Yüzde 17’si ‘operasyon hakkında bilgi sahibi değilim’, yüzde 12,5’i ‘yargı sürecini görelim’ dedi. Operasyonun doğru olduğunu savunanlar içinde ‘Yolsuzluk vardır’ diyenler yüzde 8’de kaldı. ‘Herkes denetlenmeli’ diyenler yüzde 17’de ‘bir şeyler var ki polis baskın yapmıştır’ diyenler yüzde 28, ‘yapıldığı iyi oldu’ diyenler yüzde 47 olarak ifade edildi.
 
                 Seçime etki edecek faktörler sıralamasında neredeyse ilk sıraya oturan operasyonun Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu cephesinde ne denli sonuç yarattığı da araştırmanın yanıt aradığı sorulardan biriydi. Seçmene yöneltilen ‘Operasyon sonrası  Kocaoğlu’na güveniyor musunuz?’ sorusuna, seçmenin yüzde 73,1’i ‘Evet, Kocaoğlu’na güveniyorum’ yanıtını verdi. Güven sorusunda seçmenin yüzde 16,6’sı ‘güvenmiyorum’ derken, 3’2’si hukuki süreci görmek istediğini belirtti.

                 İntegral Araştırma Genel Müdürü Feride Adıgüzel, operasyonun CHP’ye ekstra oy getirmediğini ancak CHP seçmenini kemikleştirdiğini söyledi, şöyle dedi: AK Partililerin bile  Kocaoğlu’na güvendiğinin ortaya çıkması, operasyonun Kocaoğlu’nun dürüst sıfatından bir şey kaybetmediğini ortaya koyuyor.

Bu haber 1171 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

POLİTİKA

CHP'liler Menemen İlçe Başkanından Memnun

CHP'liler  Menemen İlçe Başkanından Memnun CHP Menemen İlçe Kongresi'nde İsmail Akıncı tek aday olarak girdiği seçimde güven tazeleyip yeniden başkanlığa ...

MHP Menemen İlçe Başkanı Seçildi

MHP Menemen İlçe Başkanı Seçildi MHP Menemen İlçe Başkanlığı görevine Gökhan Öz seçildi.
Telnet İle ADSL Modem DNS Ayarı13 Aralık 2009

İLAN VERMEK İSTİYORUM

İLANLAR

ANKET

Menemen Belediyesi'nin Hizmetlerinden Memnunmusunuz?





Tüm Anketler

HAVA DURUMU

MENEMEN.ORG
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: Frekans Bilişim Haber Sistemi